Sådan undgår du skadedyr i dine markiser

Indhold på side:

Markiser er en populær måde at skærme af for solen på og samtidig skabe en hyggelig atmosfære på terrassen eller altanen.

 

Desværre kan markiser også tiltrække skadedyr, som kan tage permanent ophold i markiserne.

 

Dette kan være både irriterende på dine sommeraftener, men det kan også betyde, at dine markiser kan tage skade. Der er dog flere ting, du kan gøre for at undgå skadedyr i dine markiser.

 

I dette blogindlæg vil vi give dig nogle gode råd til, hvordan du kan holde dine markiser fri for insekter, fugle, og andre ubudne gæster.

 

Hold markiserne rene

Det kan være, at du har købt en ny markise fra en speciliastvirksomhed indenfor gardiner og markiser såsom denne hjemmeside her.

 

For at passe bedst på dine nye markiser, så er det vigtigt at holde dine markiser rene og fri for snavs. Snavsede markiser kan tiltrække insekter – og madrester fra grillfesten under markisen kan også tiltrække rotter og mus, så det er endnu en ting at være opmærksom på.

 

Brug en blød børste for enden af en teleskopstang til at fjerne snavs fra markisen. Tør også af med en klud og sæbevand for at fjerne pletter og bakterier. Det er også en god idé at vaske markiserne med jævne mellemrum for at forlænge deres levetid.

 

Luk markiserne ordentligt

Sørg for at lukke markiserne ordentligt efter brug, så der ikke er nogen åbne revner eller huller, hvor skadedyr kan komme ind.

 

Tjek også for huller i loftet eller siderne rundt om markisen og hvor den er fæstnet til resten af taget, hvor skadedyr kan komme ind og finde ly under markisen og dens montering.

 

Hvis der er revner eller huller i træværket eller murstenene rundt om monteringen, skal du være særligt opmærksom på, om hvepse kan finde på at bygge et bo.

 

Få en professionel til at rense markiserne

Hvis du vil være helt sikker på, at dine markiser er fri for skadedyr, kan du overveje at få en professionel til at rense dine markiser regelmæssigt.

 

En professionel vil have den rette ekspertise og udstyr til at fjerne snavs og sikre sig, at markiserne forbliver fri for skadedyr. Det kan også være en god idé at tale med en professionel om, hvordan du bedst kan forebygge mod skadedyr i fremtiden.

 

Brug naturlige midler til at bekæmpe skadedyr

Hvis du allerede har problemer med skadedyr i eller i tilknytning til dine markiser, er der flere naturlige midler, du kan bruge til at bekæmpe dem.

 

Citronsaft, eddike og appelsinskaller kan for eksempel holde insekter væk. Pebermynteolie kan også bruges til at holde myg og fluer på afstand.

 

Undgå at fugle bygger rede under dine markiser

Der er en række forskellige metoder, du kan bruge til at afskrække fugle fra at bygge rede under din markise, hvis du ofte har den slået ud under hele sommerperioden – som f.eks. at bruge et fuglenet i kombination med markisen. Det vil holde fuglene væk, og i tilfælde af at de kommer tæt på den, bliver de ikke fanget i den.

 

En anden metode er at ødelægge reden, før fuglene lægger deres æg. Hvis de allerede har lagt æg, så vent til afkommet er fløjet fra reden, og så ødelæg den, så den ikke kan genbruges igen næste sæson.

 

Køb en ny markise

Det kan være, at du har købt et hus af ældre dato, hvor der er en gammel markise, som bestemt har set bedre dage. Det kan også være, at markisen ikke er blevet ordentligt vedligeholdt gennem årene.

 

I nogle tilfælde kan det bare give god mening at købe en ny markise, når du alligevel skal i gang med at renovere hele ejendommen.

 

Husk, at en markise skal være en hyggelig og behagelig del af dit hjem, og at det altid er bedre at være proaktiv i forhold til at holde skadedyr væk og holde markisen ren og pæn. På denne måde kan du få mest ud af markisen i mange år fremover.

 

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close