Det skal du gøre, hvis du bliver bidt af en flåt

Indhold på side:

Hvis du finder en flåt på dig efter en tur i skoven, er der ingen grund til at gå i panik. Men det er vigtigt at du får den fjernet og at du får den fjernet korrekt. Derudover er der nogle ting, du skal være opmærksom på efterfølgende. Vi vil her gennemgå hvad du skal gøre, hvis du bliver bidt af en flåt.

Fjern hele flåten

Det første du skal gøre, når du opdager en flåt på dig, er at få den fjernet. Du kan fjerne flåten med en pincet eller med fingrene. Du kan også købe en flåttang. Sørg for at du får hele flåten med. Skulle der sidde lidt kæberester tilbage, har det dog ingen betydning. Din krop vil som regel frastøde dette inden for et par dage.

Vær opmærksom på Borelia

Langt de fleste flåtbid er fuldstændig ufarlige. Hvis der dog alligevel begynder at vise sig tegn på infektion med Borrelia, er det vigtigt at du reagerer med det samme. De typiske tegn er rødt udslæt i området omkring flåtbiddet, som spreder sig. Opdager du dette, skal du kontakte din læge, så du kan få behandling. Behandling mod Borrelia er i langt de fleste tilfælde ukompliceret og består af antibiotikabehandling.

Beskyt dig mod flåter

Der er heldigvis meget du kan gøre, for at forebygge flåtbid. Du kan fx sørge for at tage lange bukser og gummistøvler på, når du skal ud at gå i skoven. I de fleste tilfælde sidder flåten i højt græs, og hopper af idet du går i græsset. Hvis den hopper på dig og du har lange bukser på, vil den ikke kunne finde bar hud og derfor typisk hoppe af igen.

Når du har været ude at gå i skoven, er det en rigtig god idé at tjekke dig selv grundigt, for at se, om der skulle sidde en flåt på dig.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close