Oversigt over relevante sider – sitemap

Her finder du en samlet oversigt over de mest væsentligste sider om skadedyr og skadedyrsbekæmpelse. Vi har information om samtlige skadedyr der findes i Danmark i alle former og afskygninger.

Målet med hjemmesiden er at kunne informere den almindelige dansker om hvordan de skal forholde sig og hvad de skal gøre ved de forskellige scenarier.

Når du forlader denne hjemmeside så skal vi være sikker på at du er bedre klædt på til at takle præcis de skadedyr du døjer med.

Oversigt af skadedyr og andre relevante sider

 • Bananfluer – Selv om bananfluer nok er det mest harmløse skadedyr der findes så kan de stadig være irriterende. Har de rette forhold til at bananfluen kan leve i sit hjem så kan man risikerer at få store sværmer af dem. Heldigvis er de hverken til skade for mennesker ej heller selve boligen og så er de desuden meget nemme at få bugt med.
 • Bier – Der findes hele 280 forskellige arter af bier alene i Danmark. Selv om de er utrolig vigtige for vores økosystem så betragtes de som skadedyr. Dette sker nor de flytter ind i ens hjem, måske bygger redde i sommerhuset samt mange andre steder. Deres stik er også med til at gøre tingene værre. Nogle mennesker har sådan en allergi overfor bistik at de faktisk kan du af et enkelt stik. Læs meget mere om deres biologi samt adfærd samt mange andre ting.
 • Edderkopper – Der findes sådan ca. 35.000 forskellige edderkoppe-arter hvori 500 af dem kan opleves i Danmark. Der bliver desuden anslået at der befinder sig omkring hele 21.000 milliarder edderkopper alene i landet. Det er dog meget heldigt at ingen af de 500 forskellige arter er af de giftige slags. Der kan selvfølgelig forkommen at en giftig edderkop bliver transporteret med fra udlandet når vi skal importerer frugter og grønsager, det er dog yders sjældent og de bliver hurtigt fanget igen.
 • Egern – Vi ser nogle gange et egern i skove hvor de spurgte op af træer har en genkendelig farve, enten rød, sort eller mørkebrun. De er søde at se på ude i naturen, de kan dog være ret så irriterende hvis de flytter ind på ens loft og begynder at bruge det som en af sine hjem. I 1994 blev egernet fredet i Danmark og det er derfor ulovligt at slå dem ihjel. Der er dog nogle ting man kan gøre som du kan læse her i artiklen.
 • Flagermus – Der findes ca. 1100 kendte arter af flagermus verdenen over, hvor i 1000 af dem lever som blodsugere. Selv om det lyder meget drabeligt så er de ikke særlig farlige. Faktisk er flagermus en fredet art her i Danmark og de må derfor ikke dræbes. Den eneste mulighed du har er at få dem til at flytte til et andet sted.
 • Gedehamse-Hvepse – Hvepse eller gedehamse er meget letgenkendelige på deres sort / gule stribet krop. I Danmark har vi 7 forskellige arter og heldigvis hverken de største eller mest aggressive af slagsen. Hvepse er som regel fredelige og gør ikke mennesker noget, de kan dog være til gene hvis de bygger deres hvepsebo tæt på en. Dette har en stor betydning hvis man har kæledyr eller småbørn.
 • Hvepsebo – Et hvepsebo kan variere meget i størrelsen, dette afhænger af koloniens vækst samt hvilken art det er af hvepse man har at gøre med. Et hvepsebo kan være ret irriterende at have tæt hvor man bor. For det første kan det larme noget, desuden bliver det et større problem hvis man har små børn eller kæledyr.
 • Mår – Mår er en lille gnaver der virkelig kan sætte sindet i kog hvis den flytter ind på loftet. Først og fremmest ødelægger den isolationen, den larmer forfærdeligt og desuden efterlader den små dyr som den har levet af på loftet og det kan godt begynde at lugte efter noget tid. Det er derfor meget vigtigt at få bugt med dette lille dyr.
 • Lus – Lus er noget vi alle kender, børnehaver og folkeskoler der lige sender en seddel ud om at der er lus i klassen. Dette er en lille vingeløst dyr der suger blod fra mennesker og dyr. Der findes flere forskellige arter af lus og de foretrækker forskellige værter at leve af. Mennesket har 3 forskellige arter af lus som vil elsker at bo i vores hår. Det er vigtig at få hurtigt bugt med dem da de kan spredes hurtigt, derfor skal du hurtigt ud og købe specielt shampoo som kan gøre en ende på dem. Find meget mere om lus her.
 • Mosegrise – Mosegris er hverken en rotte eller muldvarp selv om den både kan ligne en af dem og har nogenlunde samme egenskaber. En mosegris kan være en pestilens for haveejerne da den graver gange unde jorden, lever af planter og afgrøder og kan derfor gøre stor skade på køkkenhaver. Den stjæler alt det den komme i nærhed af og opmagasinerer det i sine underjordiske depoter. Ejer du en have så er det dig det kan gå ud over. Hold derfor øje med denne lille gnaver.
 • Muldvarpe – Muldvarpe er et lille pelset dyr der lever i sine enorme underjordiske gange. Du vil hurtig finde ud af om du har muldvarpe i have eller ej på baggrund af sine karakteristiske muldvarpeskud der kan se rundt omkring på plænen. Når du opdager sådan muldvarpeskud så skal du reagere hurtigt. Det vil nemlig blive sværere med tiden at slippe af med den hvis den har gravet hele haven igennem.
 • Mus – Der findes mange forskellig arter af mus, det er dog tre arter i Danmark som kan volde husejere problemer. Mus gnaver i alt det de kan komme i nærheden af. Det er heller ikke en myte at mus kan gnave igennem elektriske installationer. De formerer sig utrolig hurtigt hvis man ikke bekæmper dem og derved vil problemet bare vokse ret hurtigt. Heldigvis findes der flere forskellige metoder hvorpå man kan slippe af med dem. I videoen vil du kunne se hvordan du kan lave en effektiv fælde og fange mus efter mus. Læs artiklen og find ud af hvad du kan gøre ved problemet.
 • Møl – Møl findes der forskellige varianter af. Det er dog 2 arter vi har problem med. Man kan som regel skelne dem på deres vinger samt hvor de befinder sig. Begynder du at se dit tøj stille og rolig får flere og flere huller, så kan du være ret sikker på at du enten har en defekt vaskemaskine eller også mål. Derudover kan mål findes i dit køkken, her spiser de kort, mel osv. De kan være ret så svære at komme af med igen, derfor skal der også tit en professionel til. De udgør sådan set ingen sundhedsskadelig trussel, men er fantastiske til at forårsage materielle skader.
 • Pindsvin – Selv om nogle ser pindsvin som et skadedyr, så er de totalfredet i Danmark siden 1967. Er du ikke så vild med pindsvin og har små børn kravlende i haven så kan det være en dårlig kombination. Der findes dog flere forskellige metoder hvorpå du sagtens kan få pindsvinet til at forlade din have. Der er også dem der elsker pindsvin og gerne vil tiltrække dem til haven, da de blandt andet kan komme dræbersnegle til livs ret hurtigt. Vi har vejledning til begge forespørgsler.
 • Rotter – Rotter er der ingen der gider at have i sit hus eller lejlighed da de kan medbringer diverse sygdomme med sig. Taler man om Tamrotter så er det noget helt andet. Rotter er ekstrem intelligente dyr og kan derfor være ret svært at slippe af med og man ender altid op med at have en professionel skadedyrsbekæmpere tilstede. I 2016 var der over 200.000 anmeldelser af rotter i Danmark. Ifølge Københavns Kommune rapporter befinder der sig mellem 250.000 og 300.000 rotter i kloakkerne i hovedstaden.
 • Skadedyrsbekæmpelse – Skadedyrsbekæmpelse er kommet for at blive, der findes flere forskellige skadedyr vi gerne vil undgå i vores hjem da de både kan være gene for familien, ødelægge materiale ting samt medbringer sygdomme med sig. Personligt har jeg haft mål i køkkenet hvor jeg blev nød til at tilkalde en professionel ud for at få bugt med min plageånd. Jeg har oprettet denne hjemmeside med Skadedyrsbekæmpelse viden for at du og alle andre ikke længere behøver at frygte de forskellige skadedyr og hurtig kan identificere hvad der skal gøres.
 • Sølvfisk – Sølvfisk er ikke ligefrem den slemmeste af alle skadedyr da den hverken medbringer sygdomme med sig ej. De findes i fugtige områder så som badeværelset køkkenet og endda en sjældent gang i soveværelset hvis man ikke lufter ud tit nok. Disse små skabninger ligne små biller der løber tværs over gulvet og har en guld/sølv skær over sig. Vil man af med disse små sølvfisk så er den bedste løsning at lufte ud!
 • Væggelus – Væggelus er også en af de insekter der godt kan lide at suge blod. Deres bid kan resultere i nævneværdige fysiske gener og skader og derved over dit nattesøvn. Finde du ud af at dit hjem er plaget af væggelus så skal de bekæmpes hurtigt muligt. Når de først har fået foden ind i huset eller lejligheden kan det være en lang og hård kamp at få bugt med dem og der er sådan set ingen andre udvej end at tage kampen op.

Vi holder løbende øje med udviklingen af de nuværende skadedyr der findes diverse stedet i Danmark samt andre der måtte dukke op. Hermed opdaterer vi også denne liste i takt med udviklingen af situationen af skadedyr og bekæmpelsen af disse.

Close