4 tricks til at slippe for de værste skadedyr i haven

Indhold på side:

Du har måske brugt enormt meget tid ude i din have og især her i sommermånederne. Du har virkelig nydt at kunne bruge de varme dage i haven både på at slappe af, men også arbejde for at gøre haven endnu flottere. Det kan være meget terapeutisk at arbejde ude i haven i naturen. Der er lyde fra naturen, og det kan være, at du kan høre fuglene i baggrunden. Det er bare afslapning på en helt anden måde.

 

Men desværre, har du lagt mærke til, at du sommetider har skadedyr i din have. Dem vil du naturligvis gerne have væk i en fart, og de må heller ikke ødelægge din have. Det kan også blive meget ubehageligt at være i haven, hvis der skal være en frygt for, at der er skadedyr. I denne artikel kommer vi med nogle gode råd til, hvordan du håndterer skadedyr i din have.  Du går måske bare generelt meget op i dit hus, og hvis du ellers søger andre råd til dit hus, kan du kigge på denne hjemmeside.

 

Gør brug af metoder uden gift

Helt generelt er det vigtigt at prioritere, at du ikke bruger gift. Hvis det er opstået i din køkkenhave, bliver du naturligvis nødt til at få skadedyrene væk på en måde, der heller ikke går udover din køkkenhave.

 

Brug et net

Heldigvis findes der faktisk specielle fibernet eller insektnet, som du kan lægge over planter, så de holder alle skadedyrene væk. Du skal ikke være bange for, at dine planter ikke får sol, fordi det kan heldigvis komme igennem nettene, så dine planter får alt, hvad de skal have. Vand kan også godt trænge igennem nettet. Disse net er gode til gulerødder og kål, men de kan helt sikkert også hjælpe på de andre planter. Det er en effektiv metode, fordi det heller ikke er alt for besværligt for dig. Du skal blot smide nettet over, og så kan du sagtens vande planterne i ro og fred uden, at du skal tage nettet af igen.

 

Skift rundt på placeringen

Det kan være en god idé at skifte placering på planterne i din køkkenhave. Lav et sædskifte, hvor du ændrer placeringen af dine afgrøder hvert år. Det er ikke kun en fordel for at sikre sig mod skadedyr, men det er også godt for din jord, der ikke bliver træt ligeså hurtigt.

 

Det kan godt virke som en lidt mere besværlig løsning, men der skal naturligvis også nogle metoder i brug, som du måske ikke selv har tænkt over før. Det er ellers en lidt opgivende følelse, hvis skadedyrene konstant skal komme i din køkkenhave og ødelægge den. Det bliver heller ikke en ligeså rar ting at skulle gøre.

 

Vær opmærksom

Det handler om at være opmærksom og tage tingene, når de sker. Du er sikkert meget ude i haven, så du er i forvejen meget opmærksom på, hvad der sker i haven. Heldigvis kan du blot tage de ”store” skadedyr og fjerne dem fra dine planter. Andre skadedyr, skal du bruge nogle andre metoder til. Men hvis du tager det, inden det har nået at udvikle sig for meget, kan du heldigvis også hurtigere fjerne det hele. Ved bladlus kan du bare bruge en kraftig vandstråle. Der er metoder, hvor du også kan bekæmpe bladlus med insektsæbe, men det kan være, at du ønsker at undgå disse elementer.

 

Dræbersneglen er desværre i mange haver, og det kan godt være, at du ikke helt ved, hvad du skal gøre ved den. Du kan sætte en sneglehegn op som forebyggelse.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close