Har du haft skadedyr i dit hus? Forny interiøret

Indhold på side:

Ønsker du at komme skadedyr i dit hjem til livs, er der en verden af produkter, du kan prøve af. Mus kan du være så heldig at skræmme væk med en museskræmmer, der bruger ultralyd. Sølvfisk ude på dit badeværelse kan du måske få bugt med ved at lægge klisterfælder ud på gulvet. Myrer kan du være så heldig at kunne holde stangen ved at sprøjte eddike. Væggelus dør måske med varmebehandling.

Men ønsker du færre skadedyr i fremtiden, er det oplagt at renovere hjemmet og få nyt inventar.

Har hjemmet hyppigt været befængt med skadedyr?

Når du sætter hårdt ind mod skadedyr i hjemmet, så er det selvfølgelig for at tage vare på såvel din sundhed som interiørets tilstand. Oplever du jævnligt udfordringer med skadedyr, så var det måske værd at tage stilling til, om ikke du skulle skaffe dig af med noget af dit gamle inventar for at købe nyt. Så ved du i hvert fald, at det ikke er inventaret, der er befængt. Hvor kan du så finde nyt indbo?

Skift håndklæder og kontaminerede maskiner ud

Fx kan du besøge hjemmesiden her, hvor du bl.a. kan finde nye håndklæder og udstyr til træning i dit hjem. Hvis du er en sporty type, men har været nødsaget til at skaffe dig af med din gamle motionscykel, fordi dens mekanik er kontamineret med allergener fra skadedyr efter fx at have stået i en garage, er det oplagt at gå på jagt efter en ny online. Sådan én kan du hurtigt finde på webshops.

Nyt armatur til hjemmet? Overvej messing

Hvis du har besluttet dig for at renovere dit hjems rum, så kryb og andre skadedyr ikke får de samme gode vilkår for at rumstere som hidtil, gælder det om at vælge nogle slidstærke materialer. Taler vi fx om armaturer, kan du vælge messingarmaturer, da de er nemme at gøre rene. Du bruger nemlig bare lidt opvaskemiddel blandet op i vand til at opløse det snavs, der kan blive næring til skadedyr.

Bekæmp bakteriedannelse med overflader, du nemt gør rent

Generelt kan det anbefales at skaffe overflader, der er nemme at holde rene. Både for at skaffe dig af med store samlinger af skidt, visse kryb kan fornøje sig med at fortære. Men også for at komme af med det fedt fra fingrene der hurtigt samler sig på fx greb og bordplader. For dette kan bakterier nemlig leve længe af, og vira kan gemme sig i det. Fx er vinyl og laminatplader nemme at holde rene.

Har du gode muligheder for at lufte ud i dit hjem?

Sørger du for at lufte ud jævnligt, så når du også langt, når det kommer til at holde sygdomsfremkaldende bakteriers indtog i hjemmet stangen. For i et lukket miljø med en høj luftfugtighed har de gode vilkår for at trives, hvilket i øvrigt også kan siges for skimmelsvamp. Har du tidligere haft problemer med ventilationen i dit hjem, kan du fx få vinduer til hjemmet, der giver mulighed for at få gennemtræk.

Related Articles

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close